Hello i skördetider
Jag har hållit på med täckodling ett par år och har satsat mer o mer. Skitroligt!
Måste bara ha nånstans att förvara mina godsaker...
Så i fjol köpte jag efter visst ältande en jordkällare i glasfiber och
grävde ner rejält i en slänt.
Källaren ligger i öst-västlig riktning så att den får morronsolen på dörren, sen skuggar strax huset. Det funkade ganska bra i vintras, även om jag inte hunnit täcka den fullt ut.
Nu i våras så laddade jag på rejält med matjord och sten på, men...
Den är ju inte kall i?? Skall inte en jordkällare vara sval även på sommaren?
Den har hållit 16-18 grader nu i sommar...
Har jag månne lassat på för lite jord ändå?
Den ligger som sagt nergrävd i en slänt, sen lade jag på sand för att få "raka" vinklar, på med 10 cm markisoleringsskivor o sen minst 40-50 cm jord o sten.
Har jag fattat fel, eller varit för lat med skottkärran?

Det viktigaste är ju att skydda för kyla under vintern, men lite svalka under sommaren är ju inte fel för sill, konserver o sylt?
Tacksam för svar till en nybörjare i ämnet!
// Mange