Sandra, du som har så många olika raser, om du gör ett "blindtest", skulle du kunna avgöra genom smaken vilka ägg som kommer från vilken ras?
Ev. från vissa. Då handlar det isf. om våra äldre värphybrider. För hybridägg tycker jag INTE särskilt mkt om alls (och det tror jag är för att de består av så jäkla mkt vita). :X Så jag tror nog nästan, om jag får en ORDENTLIG sked med ägg från en av våra värphybrider (typ vit eller brun lohmann), sedan en likadan mängd ifrån någon av mina andra sorter så skulle jag nog känna skillnad. Däremot skulle jag nog inte känna någon stor skillnad på övriga, utan det är lohmannens ägg... All den där vita, sedan så tycker jag inte att gulan är lika smakrik eller. Vaktelägg har en stor skillnad enligt mig (medan inget alls för andra). De har en mycket krämigare gula än vad hönsägg har.
När jag äter ägg hos min pojkvän så känner jag också en skillnad att äggen från hans höns smakar inte lika som mina hönsägg. Dock så fodrar de annorlunda och tror att det är anledningen.
Vad man ger hönsen för mat spelar ofta en stor roll i smaken, inte vad rasen är! =)
Jag äter för övrigt mest ägg under sommarhalvåret!

Det är då de är godast när det finns mycket grönt för hönsen att äta! Sommarägg på bilden under!

