De långa brödpåsarna använder jag igen för då får man plats med sockerkakor/limpor man bakar hemma...Köpta påsar är ofta lite för korta så man kan behöva två. Fruktpåsar har jag till sopsortering, lätt att ta med till sorteringsgården och ta med hem igen...bra med små påsar till sådant man inte vill ska lukta inne då slipper man gå ut med hela påsen fastän den inte är full. Komposterar vår till höst. Räkskal fryser vi in och ger katten i små doser, hon älskar det...bra under vintern så hon får upp hårbollarna. Annars är räkskal något jag tidigare slängt när soppåsen är nästan full eller innan sopbilen kommer...
Kaffepåsar är väl täta och bra, blåbärssoppepulver/ potatismospulver de gånger vi köpt det. Håller med om cornflakepåsar de håller fint.
Det finns tex Pangasiusfilér i en särskild påse med "dragkedja" likaså till vissa spenatförpackningar fantastiskt hållbara.
Många förpackningar har onödigt "fina och hållbara" förpackningar.
Philadelphiaost-paketen går att frysa i och tina i micron likaså olika röror man kan köpa och de förpackningarna man får i affären när jag köpt färdig sk hemlagad potatissallad, genomskinliga lagom stora plastlådor med bra lock som klarar att diskas och man ser igenom om man har pysselmaterial eller mat i.
Jag är uppvuxen med att man sköljer plastpåsar... tag dem först innan annan disk.
Vi har börjat spara på skivat köttpåläggspaketens plastskiva som köttet ligger på. Här i affären är de tunna och lätta att lägga på varandra och lagom att ställa temugg och en liten macka på, alternativt lägga sorterat pysselmaterial som pärlor eller blanda färg eller lägga upp kattmaten på.
Stark blå plast runt vissa sorters frysta fiskfiléer kan användas till diverse ändamål.
Men nu har jag kommit ifrån ämnet...