Är det någon här som har erfarenhet av att göra örtlikörer, såsom Jäger?
Har en karl som är löjligt förtjust i Jäger och möjlighet att eh, göra egna likörer billigt...
Några tips och recept?
EDIT: Hittade följande från Bryggeriforum:
"Enligt en källa jag har hittat, så stod det på Jäger flaskan att man använde ett gammalt kloster recept från Litauen som bas, men den texten togs bort när drycken blev populär.
Receptet innehåller 27 "örter" och heter "TREJOS DEVYNERIOS" och innehåller följande: "
(jag har översatt ingredienserna från engelska/latin som det var skrivet på:
Poppel-knoppar, Paprika, Nejlika, Ekbark, Ringblomma, Lagerblad, Pepparmynta, Dillfrön, Havtornsbär, Malört, Svartpeppar, Libstickerot, Roten från valeriana, Humlekottar, Pomerans-skal, Barken från brakved, Pilbark, Kumminfrön, Björkknoppar, Älgört, Johannesört, Isopört, Rölleka, Timjan, Blodrotsörts-rot aka blodrot, rönnbär, nypon
Snubben hade även snokat reda på att nutida Jäger även innehåller:
Kanel, ingefära, röd sandelträd, blåbär, stjärn-anis, vallmofrö, enbär, ginseng, lakritsrot, saffran, kaffe, gullgentiana (rot?) och rabarber.
Lagring på ekfat i 1 år innan buteljering.
------
Sååå någon som provat

???