fniss...jag tog riktning mha din signatur och ger dig ett recept som jag själv uppskattar, inte minst för att det är så enkelt och kräver minimal arbetsinsats.
Du kan använda fisk av vilken sort och i vilket format du vill, och du kan ta det nästan direkt ur frysen.
du behöver:
fisk (som ovan)
silverfolie
lite smör eller olivolja
färska eller frysta grönkryddor, t.ex dill
salt
pepper
citron eller lime
Sätt ungen på 175-200
lägg fiskfile/ block i folien, salta, krydda o i med en klick smör.
stäng till folien, se till att ingen saft har möjlighet att rinna ut.
Ställ paketet i ungssäker form, och in i ugnen med den.
beroende på om du gör det på fryst eller tinad/färsk fisk + hur stor fiskbiten är, så tar det olika lång tid.
Jag är urkass på tider men brukar känna på doften när den börjar bli klar, då gläntar jag på folien och kikar att den verkar genomstekt.
Viktigt med fisk är att den måste vara precis färdig, låter man den stå för länge blir den träig o tråkig.
Detta busenkla recept kan varieras i det oändiga, bara fantasin sätter gränserna!
Tillbehörstips: skala rotsaker och strimla ner dem lite i en ungsform, på med olivolja , salt & peppar. Ställ in detta i ungnen samtidigt med fisken på våningen under. Kan en middag bli enklare? för att inte snacka om nyttig..