Hej!
Har gjort ett försök med vin på fläderbär. I receptet la man i hälften av sockret först, och när det jäst klart skulle man lägga i resten. Det verkade gå jättebra, vinet jäste (dock väldigt snabbt, det jäste ut på tre-fyra dagar). Vi la i resten av sockret (men det gick några dagar från att vinet var jäst klart till att vi la i resten av sockret). Efter det så jäste inte vinet mer. Vi köpte då ny jäst och la i, och har även provat att skaka om vinet, men det vill ändå inte jäsa. Nu har vi alltså ett jättejättesött rödvin med alkoholprocent på 6-7% kanske. Inget annat verkar fel med vinet. Jag är ingen erfaren vinbryggaren men vinet har inget av de fel som fanns i de vinböcker jag har, det luktar inte konstigt och har ingen hinna eller något. Det står i samma rum som när det jäste bra, möjligen är det lite kallare nu, men det bör ändå vara tillräckligt varmt, det var nog väl varmt innan.
Vad har hänt med mitt vin?! Vad ska jag göra?
Hoppas att någon kan hjälpa mig!!
Mvh!
Lolo