Hej!
Det är svårt i matdjungeln, jag vet, jag har också vart runt i den och sökt svar på alla möjliga vis och det kruxiga är att i alla är olika! Vi reagerar olika på olika sorters föda och det som kan vara bra för dig kan vara dåligt för någon annan.
Det är många som förespråkar huruvida man blandar olika sorters mat också. Det kan ställa till med problem om de inte passar ihop. Du kanske inte klarar torkade fikon? Har svårt att smälta protein? Sesamfröna kan vara svåra för dig att bryta ned.. etc etc... det är något vi ständigt får lära oss tror jag, vad som fungerar eller inte. Men sen finns det ju lite fakta att ta till som hjälp..
Inom levande föda finns ju tanken att allt ska blötläggas eller groddas för att bli lättsmält. Speciellt nötter.
Levande föda är en suverän kost, men det behövs kunskap OCH den passar heller inte alla i det långa loppet.
Allt beror på... omständigheterna

Linfrön kan vara tufft för vissa, psyllium kan vara snällare mot magen.
Blötlägg hellre än att hälla på dem torra.. osv... det finns många knep.
Men du har iaf gjort ett bra val att utesluta socker och kött, keep on!
Allt gott // Petra