Jag vet inte vad mina 4 dvärgkochiner har varit vana att äta innan de kom hit, från två olika uppfödare, men frön o gryn av allade slag verkar vara populärast. Klöver och vindruvor går också bra men bananen trampade de bara ner och potatisen, löken o paprikan har ingen rört.
Idag köpte jag en säck hönsfoder för att ha de dagar det äts pizza eller kycklinggryta med jasminris i familjen. Av pizza blir det aldrig några rester, jasminris är visst för kletigt i stora mängder och kannibaler ska de väl inte bli heller. Det är ju omoraliskt!
Nu läste jag att detta fullfoder är tänkt för hönor över 33 alternativt 41 veckor beroende på om de är "golvhönor" eller inte. (Vad i hela friden gör DET för skillnad?) Nå, nu är mina hönor ännu tonåringar och inte äggläggande hönor. Det är lite oklart med åldern. Vet bara att de är vårens kycklingar. Väntar mej ägg i slutet av september nångång... Kan jag ge detta perfekt avvägda foder för 40+are åt mina ca 15-veckors höns?? Vad 1000 är det för skillnad på innehållet i säckarna? Det känns liksom lite mindre kemikaliskt med vindruvor och daggmaskar. Kan innehållet i säckarna variera så att det är DÅLIGT för hönsen om man ger det bara nu-och-då åt höns i fel ålder?
Det är ju samma med hundtorrfoder. Det finns valpfoder, juniorfoder, vuxenfoder, seniorfoder, bantarfoder, spanielfoder, grand-danoisfoder och allehanda fjant- och fjollfoder. Vad som sist och slutligen varierar i de olika säckarna verkar vara en väl bevarad hemlighet.
Förstör jag jag hönsens ungdomstid och utveckling med äggläggarhönsfoder redan i "tonåren"?