Libbstickan är fantastisk! Gör örtsalt/buljongpulver! Vi gör mängder som vi sedan använder hela vintern!
Libbstickan går att skära ner flera gånger per säsong och den kommer upp lika fint igen. Vi brukar blanda med allehanda kryddgrönt som vi har (oregano, timjan, citronmeliss, curryört, kyndel, dragon) men även med nässlor, kirskål, lökblast från Egyptisk luftlök, vitlök etc. Alllt grönt som är smaskigt går att använda, men det går också bra med bara libbsticka och salt. Mixa i matberedare tillsammans med grovsalt eller kör i köttkvarn och blanda i saltet efteråt. Bred ut den gröna "gröten" tunt på en plåt och torka på låg temperatur i ugn med några cm öppen lucka eller på något annat bra sätt. När det är nästan torrt så mixa så att klumparna finfördelas och sluttorkar lättare. När det är knastertorrt lägg i burkar med lock och förvara mörkt. Jättegott som buljongpulver, som bordskrydda i kryddkvarn, i dippsåser, på stekt potatis... på... å så får man ju i sig en hel del nyttigt grönt också av bara farten!
Späda libbstickestjälkar kokar vi ibland som sparris och äter med lite salt och smör. Smask!
Kom gärna med flera tips!
Lycka till