Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  brunost  (läst 1913 gånger)

Ante

  • Inlägg: 13
brunost
« skrivet: 04 jan-06 kl 14:56 »
Hei! Finns hær någon annan som gjort brunost som har några tips att komma med?

Har nu precis blivit klar med koket, det blev 6kg utav 60liter myse, tror det heter vassal på svenska :) man førlorar en del språkkunskaper då man flyttat från fædernesslandet....

Det blev ca 8%utvinning utav mysen (vasslan) då vi hade i ett par liter grædde. Så nu kan vi æta brunost i många många dagar :)

Om det ær någon som har någe tips før att få annan smak etc på osten så hør av er!



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1596 gäster, 3 användare (1 dolda)
Berberis, Hans Hultén

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser