Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  brunost  (läst 2012 gånger)

Ante

  • Inlägg: 13
brunost
« skrivet: 04 jan-06 kl 14:56 »
Hei! Finns hær någon annan som gjort brunost som har några tips att komma med?

Har nu precis blivit klar med koket, det blev 6kg utav 60liter myse, tror det heter vassal på svenska :) man førlorar en del språkkunskaper då man flyttat från fædernesslandet....

Det blev ca 8%utvinning utav mysen (vasslan) då vi hade i ett par liter grædde. Så nu kan vi æta brunost i många många dagar :)

Om det ær någon som har någe tips før att få annan smak etc på osten så hør av er!



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

903 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser