Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  för mkt ättiksmak?  (läst 5822 gånger)

fräsen

  • Gäst
för mkt ättiksmak?
« skrivet: 13 nov-11 kl 17:21 »
Nu har vi provätit av både den inlagda gurkan och pickelsen och det smakar lite väl mkt ättika.
Jag har gjort precis som receptet, använt rätt styrka på ättikan osv.
Vågar man minska på ättikan till förmån för vatten nästa år?

TillVaraTa

  • Gäst
SV: för mkt ättiksmak?
« Svar #1 skrivet: 13 nov-11 kl 17:24 »
Öka hellre mängden salt och socker, eller prova ett annat recept.

fräsen

  • Gäst
SV: för mkt ättiksmak?
« Svar #2 skrivet: 13 nov-11 kl 17:33 »
Öka hellre mängden salt och socker, eller prova ett annat recept.

det är två olika recept jag använt.
picklesen låg i saltbad 1 dygn innan jag gjorde själva inläggningen.

TillVaraTa

  • Gäst
SV: för mkt ättiksmak?
« Svar #3 skrivet: 13 nov-11 kl 17:41 »
Var har du hittat recepten? Pickles har jag aldrig gjort, däremot bostongurka enligt "rutiga kokboken". Upplevde att ättiksmaken blev för framträdande, vilket botades helt av en matsked honung i andra försöket.

 

Lexikon

  • Inlägg: 36
    • Halland
SV: för mkt ättiksmak?
« Svar #4 skrivet: 13 nov-11 kl 17:45 »
Svaret är oftast mera socker. Provsmaka lagen så kan man testa sig fram till vad som blir lagom.
Gammalsvensk dvärg, med förhoppning om att bli godkänd genbank våren 2013.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

591 gäster, 5 användare (1 dolda)
torbjorn, mulen, Smålandstokarna, Bokohammare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som vanligt ett mångfacetterat och informativt nummer om mycket som hör självhushållningen till.
/Håkan

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser