Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Svartkål  (läst 2842 gånger)

Marie Söderberg

  • Gäst
Svartkål
« skrivet: 23 sep-08 kl 14:56 »
..eller som det heter på latin Brassica oleracea.
Köpte jag för första gången idag i Slottsträdgården, vår egen stora ekologiska trädgård i Malmö där man kan köpa plantor och grönskaker allt efter säsong.
Man har fri tillgång till trädgården dygnet runt och oftast så låter folk den vara ifred.

Iaf! Idag ska jag tillaga denna svartkål för första gången och då blir det att koka upp den och ha den som tillbehör med en klick smör och salt.
Men jag vet att det finns massor av andra sätt att använda den här på, soppa mm
Så har du ett beprövar recept så är jag nyfiken det!
 

Kerstin Linnea

  • Inlägg: 571
SV: Svartkål
« Svar #1 skrivet: 04 apr-09 kl 09:52 »
Pröva att förvälla några blad utan mittnerven, låt rinna av noga och hacka.
fräs i en panna med vitlök och olivolja och lite andra kryddor du gillar och ha som tillbehör till tex vegbiffar eller potatis..

 

Kitty

  • Inlägg: 28
    • Södermanland
SV: Svartkål
« Svar #2 skrivet: 11 apr-09 kl 08:06 »
PÅ hösten kokar jag msosoppa på lök svartkl och pumpa - jättegott!
Man svettar grönsakerna först i en kastrull, slår sen på kokta adukibönor, kokt råris och vatten.
Ger ett uppkok. Tillsätter lite alger  - jag använder instant wakame för omjag är lat.
När soppan svalnat tillsätter jag opastöriserad miso och umeboshipasta (salta aprikoser).


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

480 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastisk!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser