Rapport:
Min feta lades i saltlake gjord på ca 1 l vätska (mest vatten och en slatt vassle) och 1,5 dl salt. Den är alldeles för salt, men efter urvattning är den ok.
Det har inte riktigt blivit feta av denna gång, snarare haloumi. Den är gummiaktig och god att steka, då väldigt "gnisslig". Smakar inte särskilt mycket om man äter den direkt och konsistensen är inte som feta ska.
Funderar över varför det blev haloumi.. Tänkbara anledningar är att jag rörde för ofta när den värmdes (försiktigt och för att hålla värmen jämnt fördelad, men det kändes som att jag rörde mer än vad man skulle). Har läst att för mycket syrning gör osten gummiaktig. Betyder det att den stått för länge efter syrningen (lagårdsmjölk som stog ca 5 timmar i rumstemperatur efter tillsats av lite fil)? Eller kan det bero på att jag syrade opastöriserad mjölk med fil, alltså dubbelsyrade?