Jag har fött upp både marsvin och kaniner.. åt dock inte marsvinen.
Om det är klimat smart .. nja marsvin måste få C-vitamin tillskott annars blir dom förlamade.
Sen är marsvin inte anpassade för vårat klimat så dom måste ha värme vintertid vilket gör att dom knappast kan ses som klimat smarta.
Nu är ju dom marsvin som finns i handeln betydligt mindre än dom som föds upp som mat, men kaniner får nog anses vara mer lämpliga här.
Dom får inte så många ungar och blir inte så stora (dom som finns i handeln)
Kanin kött tillagas lämpligen i vätska jag brukar göra en gryta där kaninköttet får koka sen tar jag upp det och kanske steker det och kryddar det annorlunda.
I ugn så blir det bäst om det hålls inpackat så inte vätskan försvinner. Kanin kött är magert så därför blir det lätt torrt.
Övning ger färdighet kanin kött är super gott men man får tillaga det med förstånd så det inte blir torrt och trådigt.
Igår åt vi kaninlever gryta potatis å lingon och idag blir det kanin sadel och rotfrukts gryta. Sadeln puttrar just nu med rotfrukterna sen ska den smörstekas med lök och nymald rosmarin.
