Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Korv  (läst 9334 gånger)

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: Korv
« Svar #20 skrivet: 22 nov-08 kl 18:13 »
Torrt väder är bra, och det är det ofta när det är kallt säger han som bor på en ö. Min rökare röker i december.
snus? vad är priset på en pris?

ChristinaR

  • Inlägg: 5562
    • Västergötland
    • Elins trädgård
SV: Korv
« Svar #21 skrivet: 22 nov-08 kl 18:28 »
Mer korvrecept och en del av salamityp också.
Underbar recept sida massor med recept och inspiration samt på svenska!!!
Bara namnet World Wide Wurst bådar gott...
Spana in http://salsus.se/
och stoppa lugnt.
/J


Wow  :o Så mycket spännande recept!

Vad är lämplig temperatur när man torkar korv? Vi har ett skafferi som är torrt och håller 10-14 grader såhär års. Kan det vara bra?

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: Korv
« Svar #22 skrivet: 22 nov-08 kl 19:29 »
Wow  :o Så mycket spännande recept!

Vad är lämplig temperatur när man torkar korv? Vi har ett skafferi som är torrt och håller 10-14 grader såhär års. Kan det vara bra?

Jag verkligen ingen aning om jag ska vara ärlig, men jag tror att man för det första ska kolla på luftfuktigheten och för det andra på luftcirkulationen, i tredje hand på temperaturen. Men det är bara som jag tror.
snus? vad är priset på en pris?

 

Salsus

  • Inlägg: 7
SV: Korv
« Svar #23 skrivet: 24 nov-08 kl 16:05 »
Hej alla!

Jag heter Tommy och ligger bakom www.salsus.se.

Vad kul att ni gillar sidan. Jag har dock inte uppdaterat den på ett tag och jag lovar att jag har material till mer som kommer att läggas in.
Sen får vi väl diskuttera här på forumet också.

Jag hoppas alla förstår meningen med sidan. Den ska INSPIREA och få andra att börja med detta fantastiska hantverk!
Det är inget jag tänker bli rik på;-)
Det finns massor med kunskap som håller på att försvinna. Det var anledningen till att jag började.

Senaste frågan var om hur man torkar korv. Svalt och bra genomluftning är bra.
Man vill att korven ska torka innifrån och ut och inte tvärtom. Om ytan torkar för snabbt kan det bli svårt för fukten att ta sig ut.

Jag hänger korven i vedboden och ställer en fläkt en bit ifrån. Sommartid är det inte så bra med alla insekter så gör det inte då.
Jag vet inte om fläkten gör så stor nytta men skafferiet ni talade om i ett inlägg kan nog vara bra, bara det finns cirkulation av luften.

Jag har till och med hängt korv i tvättstugan (ni kan tänka vad min fru som är vegetarian säger) som är rätt sval när inte torktumlaren går.
Det har funkat jättebra än så länge.
Tänk på att det kan droppa fett under så skydda med något.

/Tommy


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

454 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Längtar alltid till nästa nummer. De kommer aldrig tillräckligt ofta!
/Annelie R

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser