Hej alla!
Jag heter Tommy och ligger bakom
www.salsus.se.
Vad kul att ni gillar sidan. Jag har dock inte uppdaterat den på ett tag och jag lovar att jag har material till mer som kommer att läggas in.
Sen får vi väl diskuttera här på forumet också.
Jag hoppas alla förstår meningen med sidan. Den ska INSPIREA och få andra att börja med detta fantastiska hantverk!
Det är inget jag tänker bli rik på;-)
Det finns massor med kunskap som håller på att försvinna. Det var anledningen till att jag började.
Senaste frågan var om hur man torkar korv. Svalt och bra genomluftning är bra.
Man vill att korven ska torka innifrån och ut och inte tvärtom. Om ytan torkar för snabbt kan det bli svårt för fukten att ta sig ut.
Jag hänger korven i vedboden och ställer en fläkt en bit ifrån. Sommartid är det inte så bra med alla insekter så gör det inte då.
Jag vet inte om fläkten gör så stor nytta men skafferiet ni talade om i ett inlägg kan nog vara bra, bara det finns cirkulation av luften.
Jag har till och med hängt korv i tvättstugan (ni kan tänka vad min fru som är vegetarian säger) som är rätt sval när inte torktumlaren går.
Det har funkat jättebra än så länge.
Tänk på att det kan droppa fett under så skydda med något.
/Tommy