Har bakat surdegsbröd. Följde receptet noggrant ( receptet:http:// backaberg.blogsome.com/category/slalvforsorjning).
Surdegsklumpen hade jag haft i frysen (gjort efter Åter-Petters recept!)
Degen jäste (blev lite bubbligt) i bunken, men blev inte högre. Formarna hade jag på vedspisen som var lite ljummen, i två timmar. Jäste inte.
Gräddade efter receptet, i elugnen, vågade inte satsa på vedugnen (skulle ju sänkas värme och joxas).
Resultatet blev två 2cm höga limpor, närmast stenhårda, men goda

!
Min fråga är: varför jäste dom inte? Jag hade inte i jäst, men det skulle det ju inte vara?

?
Brödet jag bakade tidigare efter Petters recept blev också platt och stenhårt, men gott.
Jag vill baka fler gånger, men vad gör jag för fel?
Och hur bakar jag detta i vedspisugnen? ( Det vill jag juh!)
