Ja, skalat och krossat korn. Skalningen är den svårare biten. Den brukar man lämna till kvarn. På den här sidan finns dock lite info om en skalningsmaskin för hemmabruk:
www.spelt.seDär finns även en del info om kvarnar. Kvarnlänkar finns även i denna tråd:
http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=46964.0Det finns för övrigt två varianter: klippt och krossat korn. Men kvarnar för hemmabruk kan nog bara krossa. Man bör nog kolla att avståndet mellan malstenarna kan ställas tillräckligt långt för att det ska bli kross. En enkel handkvarn med gjutjärns-"stenar" som inte mal så bra mjöl, kan vara helt OK att krossa med. I alla fall den jag har.
Alternativt kan man odla naketkorn, så slipper man skala, men jag vet inte om det finns lika härdiga sorter av det. Kanske.
Här är mitt favoritrecept på korngryn:
Korngryn, vatten, en grovskuren lök, salt, lite olja, timjan och fänkålsfrön i en kastrull
ställ på kall platta och slå på den på 1an eller 2an. När det nästan kokar så sätt ner på 1an. Låt koka försiktigt eller sjuda i nån kvart sisådär. När det mesta vattnet kokat in så stäng av plattan och låt stå på eftervärme i 15-30 min. Klart.