Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Första satsen med surkål...  (läst 1528 gånger)

Nybörjarn

  • Inlägg: 27
    • Södermanland
Första satsen med surkål...
« skrivet: 27 jul-11 kl 22:36 »
Halloj

Har blivit helt såld på syrad grönsaker surkål och arabiska inlagda grönsaker etc så nu har jag gjort slagit på stort och gjort min första sats med surkål efter recept som jag fick från en bok jag lånad på bibblan. Men hur sjuttsingen vet man att den e säker att äta? Man vill ju inte dö på kuppen  ;)

Och en följd fråga jag gillar när den e riktigt "sur" hur fixar man detta? Och kan man gör likadant med andra grönsaker som gurka och morötter eller är det något annant tillväga sätt?

Tacksam för svar  :)

Mvh nybörjarn aka erik

 

Wilanow

  • Inlägg: 32
    • Skåne
SV: Första satsen med surkål...
« Svar #1 skrivet: 16 dec-11 kl 13:07 »
Hej!
Vi la in surkål för några månader sedan och det funkade kanon. Lite lång beskrivning på hur vi gjorde, men allt står här med bild: http://www.expeditiongron.se/?p=134

Vi öppnade burken efter två veckor och då luktade det syrligt och friskt. Jag tror att du känner om du har misslyckats för då luktar det nog inte friskt och syrligt, utan mer unket och syrligt. Vi smakade på den och ville som du har mer syra, så vi lät den bara ligga i någon vecka till och då surnade den till sig själv.

Är igång med kimchi och annat som ska syras snart, så kan lägga upp hur det gick med det då!  :) Hoppas det funkar för dig!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

472 gäster, 2 användare
Ljunghonung, Tiomilaskogen

* Forum

* Om tidningen Åter



- Höjdpunkt när tidningen kommer, väldigt bra tidning
/Jenny

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser