Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Otjänligt rådjurskött?  (läst 3391 gånger)

guba

  • Gäst
Otjänligt rådjurskött?
« skrivet: 30 jul-08 kl 23:49 »
Jag körde på en råbock i förra veckan, polisanmälan, markägarkontakt, ner i min frysbox.

Grannen hade en fundering angående köttet och brunstperiod, han menade att stora råbocker som skjuts tidigt på pyrschjakten kan smaka illa. Är ju några veckor kvar.
Frågade polisens kontaktman när det gäller viltolyckor tillika jägare men han hade aldrig hört något sådant.

När det gäller hjort så har man väl ett avbrott i jakten just för "brunstsmak" på köttet?

Någon som vet hur det ligger till med rådjur, om inte annat så lär det väl märkas när det blir dags att smaka på köttet.

Moraggarn

  • Inlägg: 599
    • -
SV: Otjänligt rådjurskött?
« Svar #1 skrivet: 31 jul-08 kl 14:49 »
Jag körde på en råbock i förra veckan, polisanmälan, markägarkontakt, ner i min frysbox.

Grannen hade en fundering angående köttet och brunstperiod, han menade att stora råbocker som skjuts tidigt på pyrschjakten kan smaka illa. Är ju några veckor kvar.
Frågade polisens kontaktman när det gäller viltolyckor tillika jägare men han hade aldrig hört något sådant.

När det gäller hjort så har man väl ett avbrott i jakten just för "brunstsmak" på köttet?

Någon som vet hur det ligger till med rådjur, om inte annat så lär det väl märkas när det blir dags att smaka på köttet.

Det har blivit ett antal bockar skjutna under bockjakten och ännu har jag inte stött på nåt kött som smakat illa,har då även jämfört med kött från rådjur skjutna under hösten.Enda skillnaden jag märkt är att viltsmaken kan vara lite mer utpräglad under hösten då de lagt på sig mer fett och har lagt om dieten lite.Har hört många berätta om detta du beskriver men kan som sagt inte hålla med om detta.Möjligtvis kan det vara mina smaklökar det är fel på ;).Du kan nog njuta i fulla drag av ditt kött.

take

  • Inlägg: 4823
    • Östergötland
    • De Klomp
SV: Otjänligt rådjurskött?
« Svar #2 skrivet: 31 jul-08 kl 14:56 »
Bara ett fåtal bockar utvecklar denna utpräglade doft och smak, och tro mig, du går inte misste på om din bock är en sådan. Om du tinnar upp köttet och du har en nästan amoniakluktande doft i hela rummet då har du otur, men annars är det bara att äta och se glad ut.
Jag undrar hur livet är på vänstersidan av klockkurvan?

 

Körven

  • Inlägg: 1199
    • Värmland
SV: Otjänligt rådjurskött?
« Svar #3 skrivet: 01 aug-08 kl 10:39 »

 En gubbe jag jagade med annsåg att det var nödvändigt att kutta av geniknölarna på älg och rådjur,för annars så tar det smak.Jag har aldrig gjort det och har inte kännt någon skilnad.Den enda gången jag känt bismak var från en galt........Det smakade så jävligt att jag inte äter fläskfile än i dag fastän det var tjugo år sedan det hände.
Agent i underlättelsetjänsten.
Lurar aldrig den fattige eller förför gammla kärringar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

678 gäster, 1 användare
nordictinkerer

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som vanligt ett mångfacetterat och informativt nummer om mycket som hör självhushållningen till.
/Håkan

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser