Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ny fråga ang kaninfärs  (läst 2394 gånger)

Gräbban

  • Inlägg: 674
    • -
Ny fråga ang kaninfärs
« skrivet: 27 mar-08 kl 17:06 »
Gjorde färs på två kaniner i helgen, men har inte använt den än. DEn var väldigt lös och kletig? Blir den alltid så?
Om det går som en anka, ser ut som en anka och låter som en anka- då är det mycket troligt att det ÄR en anka...

leifhh

  • Gäst
SV: Ny fråga ang kaninfärs
« Svar #1 skrivet: 28 mar-08 kl 11:49 »
jag vill minnas att den färs jag gjorde på kanin blev något lösare än mycket annan färs jag gjort.

Jag hoppas att du frusit in färsen om du tänkte använda den. Hemmamald färs som är från förra helgen låter nästa hälsovådligt.  :-\

bondelinda

  • Inlägg: 1741
  • Stöd globalt - handla lokalt
    • Västergötland
    • Svingsåsen
SV: Ny fråga ang kaninfärs
« Svar #2 skrivet: 31 mar-08 kl 10:50 »
Tror det hänger på kvarnen, all våran hemmamald färs blir lite sådan "lös och kletig". Oavsett djurslag... (ko, gris, kanin) tycker ändå kaninfärsen brukar få den bästa konsistensen.
Litet småskaligt jordbruk med brukshästar. Gårdsbutik öppen ons 15-18 lör 10-15. Kaninkött, honung, bär, ägg, potatis, mensskydd, ekologiska garner samt miljövänliga och naturliga hud- och hårvårdsprodukter från Eilas och tvättnötter från tvåleriet. www.svingsasen.se

leifhh

  • Gäst
SV: Ny fråga ang kaninfärs
« Svar #3 skrivet: 31 mar-08 kl 10:56 »
Tror det hänger på kvarnen, all våran hemmamald färs blir lite sådan "lös och kletig".

Kan mycket väl stämma, har skaffat fler olika "hålskivor" till min kvarn sedan jag senast malde kaninfärs.

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
SV: Ny fråga ang kaninfärs
« Svar #4 skrivet: 31 mar-08 kl 10:59 »
Nä, jag har inte märkt någon skillnad på kaninfärs jämfört med nöt eller fläsk.
Kan nog vara kvarnen, som föregående skrivit!
Landsflykting i storstan...

take

  • Inlägg: 4823
    • Östergötland
    • De Klomp
SV: Ny fråga ang kaninfärs
« Svar #5 skrivet: 31 mar-08 kl 15:46 »
Den är säkert slö och så är köttet alldeles för varm när man malar. Vassa knivar i kvarnen och så kan man gärna använda kött som är lätt tjälad då blir det mycket finare kvalitet.
Jag undrar hur livet är på vänstersidan av klockkurvan?

 

Gräbban

  • Inlägg: 674
    • -
SV: Ny fråga ang kaninfärs
« Svar #6 skrivet: 31 mar-08 kl 17:39 »
Nej det kan inte vara kvarnen, för med den maler vi både nötkött och lamm och det blir bra. Kan det bli lösare om kaninerna var feta kanske?
Om det går som en anka, ser ut som en anka och låter som en anka- då är det mycket troligt att det ÄR en anka...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

523 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastisk tidning, börjat prenumerera nu xoxo
/Robbin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser