Det har med äggsnoddarna, eller vad de heter, att göra. Äggsnoddarna har som uppgift att hålla gulan mitt i ägget. Detta är för att gulan inte ska komma i kontakt med skalet och därigenom bakterier. Har för mej att vitan fungerar som ett slags skydd runt gulan för att förhindra detta. Äggsnoddarna är töjbara. Det är därför man efter att ha kokat ett ägg som legat länge kan hitta gulan helt mot en kant. Då har ägget legat ett tag. När ägg transporteras kan de skakas om och äggsnoddarna kan då töjas ut. För att de ska hinna stabilisera sej och centrera gulan igen så är det bra om ägget får vila ett dygn. Så hrä har jag fått det förklarat för mej iaf, men allt kanske inte stämmer helt. Jag tror inte att det måste innebära katastrof att inte låta äggen vila. Jag har själv ibland slarvat med detta. Men har man tid så kan man väl låta äggen vila sej innan de hamnar i värmen utifall att det är som jag hört med äggsnoddarna.