Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Sniglar  (läst 1664 gånger)

Om_Kring

  • Gäst
Sniglar
« skrivet: 13 feb-08 kl 13:28 »
Satt nyss och tittade på River Cottage "A Cook On The Wild Side". Och nog smaskade dom sniglar där.
Finns det någon här på detta forum som frossar i dom också?

Sirpusbollen

  • Inlägg: 858
  • odling, raw food och sløjd
    • Hälsingland
SV: Sniglar
« Svar #1 skrivet: 13 feb-08 kl 15:11 »
Sniglar är gott, i vart fall i vitlök. Sniglar hör ju verkligen sommaren till måste jag säga..
Drömmer om lerigt hobbithus, permakultur, bin, gröna odlingar och egen spirulina. Inspiration och skapa <3
Lev och Spira - Raw food och hälsa

Om_Kring

  • Gäst
SV: Sniglar
« Svar #2 skrivet: 14 feb-08 kl 13:50 »
Japp och det är hög tid att förbereda gommen redan nu tycker jag ;D

Tips på tilllagning? Enligt programet så var alla sniglar med skal ätbara. Stämmer det även för oss?

Rafiki

  • Inlägg: 220
  • Sörmjölebo i förskingringen
    • Odling i staden
SV: Sniglar
« Svar #3 skrivet: 14 feb-08 kl 14:44 »
Det är väl vinbergssnäckan som man äter... efter att den fått gå på grus eller så utan mat ett tag. Hade aldrig sett en sådan innan jag flyttade till Skåne ;D  Ja, utanför frysdisken i affären då ;D ;D

Hittade detta på nätet:
Sniglar och snäckor
Det finns många skyddsmedel mot frestelser. Det bästa är feghet.
– Mark Twain

Sirpusbollen

  • Inlägg: 858
  • odling, raw food och sløjd
    • Hälsingland
SV: Sniglar
« Svar #4 skrivet: 14 feb-08 kl 18:04 »
tjaa, jag tror väl inte sniglarna är giftiga men det är ju säkert olika smak på dem.. och i sverige är de ganska små så det är ju bara vinbärssnäckan som är väärd att tillaga.. om ens den är det...   :P
Drömmer om lerigt hobbithus, permakultur, bin, gröna odlingar och egen spirulina. Inspiration och skapa <3
Lev och Spira - Raw food och hälsa

 

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: Sniglar
« Svar #5 skrivet: 14 feb-08 kl 23:42 »
Sniglar är gott och går att tillaga på många fler sätt än bara med vitlök i sina skal i ugnen. Små sniglar går säkert att äta dom också. Är det t.ex någon som har sett hur liten en vongolemussla är? Men den fnyser man inte åt enbart för sin storlek minsan. På ett matprogram från frankrike sålde dom såna där små randiga vi har på torget t.ex. Nåja, det svåraste är att hitta tips om förberedelsen inför tillagning.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

472 gäster, 1 användare
eriksjos

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

400 kr kvar till mat.
i Ekonomi
[Igår kl. 08:31]


Hästar, väder och vind.
i Brukshästar
[28 jul-25 kl 19:12]


Skillnad på electrolux assistenter
i Bröd
[27 jul-25 kl 22:41]


Ramstorlek?
i Biodling
[27 jul-25 kl 18:43]


Myrsyrabehandling och invintring, I vilken ordning?
i Biodling
[27 jul-25 kl 17:45]


Naturlig hygrometer
i Vaktlar
[27 jul-25 kl 11:32]


Mf 4335 vill inte köra
i Meka
[27 jul-25 kl 09:59]


Ta bort potatisblast.
i Grönsaker
[25 jul-25 kl 16:19]


Kombucharecept
i Drycker
[25 jul-25 kl 04:15]


Hur mycket isolerar snö?
i Frukt & bär
[22 jul-25 kl 23:18]

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser