Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Jäst?  (läst 3546 gånger)

krylla

  • Inlägg: 36
    • Närke
Jäst?
« skrivet: 27 feb-05 kl 15:46 »
Funderar på jästen... hur gör man med det när man är helt självhushållande? Går det att odla på något sätt..? Alltså t ex att man börjar med att köpa ett paket och sen förökar den så att man tar en bit av den varje gång man ska baka, utan att den tar slut... Hmm.. tänker på kefirsvampen här, där det funkar så (kefirfilmjölken). Men hur fungerar det med jäst? Var får man det ifrån egentligen?

 

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Jäst?
« Svar #1 skrivet: 27 feb-05 kl 18:01 »
Surdeg eller honungsjäsmedel! Titta i Anelies Shönecks på Dagligt bröd efter recept.
« Senast ändrad: 29 aug-05 kl 22:29 av admin »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

547 gäster, 2 användare (1 dolda)
Nataks

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser