Jag funderar på att gå och storhandla under helgen, och såg att tomatkonserverna börjar ta slut i mitt skafferi. De jag använt tidigare har varit de billiga eldorado från willys. De kostar under 3kr för en burk, men sen består de av dubbelt så mycket vatten jämfört med de dyrare märkena.
En bekant påstod att det fungerar finemang att använda tomatjuice istället för tomatkonserv när man lagar mat. Och tomatjuicen kostar under 10kr för en 1L-tetra. Det kunde vara ett billigt alternativ, och kanske rätt smidigt.
Någon som använder tomatjuice för pastasåser etc?
Ett ytterligare alternativ vore att använda tomatpure, eller kanske till och med färska tomater. Fast tomaterna är dock väldigt dyra här, tror de kostade 39kr/kilot på ica denna vecka.
Och de små körsbärstomaterna kostar ofta 149kr/kilot för de svenskodlade kravmärkta. Det blir en dyr spaghettisås.
Vilka märken och typer köper ni?