Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Billiga goda skorpor ,1933  (läst 2457 gånger)

tänk_positivt

  • Gäst
Billiga goda skorpor ,1933
« skrivet: 03 sep-07 kl 21:09 »


5dl mjölk
1 1/4 kg vetemjöl
2 1/2 kkp socker
1 1/2 kg isterflott
35gram jäst
5gram bikarbonat

mjölk,mjöl,bikarbonat, och jäst blandas.
När det jäst blandas socker och flott.
formas till små avlånga bullar,jäs och grädda.
skäras itu och skäras på snedden.
torkas.

Clementine

  • Inlägg: 123
    • Skåne
Re:Billiga goda skorpor ,1933
« Svar #1 skrivet: 04 sep-07 kl 19:49 »
ska de va torrjäst eller vanlig jäst? mjölken ska väl vara varm antar jag?
flott e billigt, ska testa detta. hoppas att de smakar :)
Jag har babylonsjukan!

tänk_positivt

  • Gäst
Re:Billiga goda skorpor ,1933
« Svar #2 skrivet: 17 sep-07 kl 20:31 »
ska de va torrjäst eller vanlig jäst? mjölken ska väl vara varm antar jag?
flott e billigt, ska testa detta. hoppas att de smakar :)
torrjäst och vanlig jäst är samma sak.

Clementine

  • Inlägg: 123
    • Skåne
Re:Billiga goda skorpor ,1933
« Svar #3 skrivet: 18 sep-07 kl 18:58 »
nä, torrjäst e mer konsentrerat o degspadet ska va varmare. torrjästförpackningen innehåller 12 g men motsvarar 50 gram färsk. degspadet ska va 45-50 grader varmt.
de va eftersom det var en udda mängd som jag undrade.
men nu när jag tänker efter lite inser jag ju att de skulle va lite väl mycket att använda torrjäst. så jag svarar på mig själv, färsk ska det va  ;D

men oki, samma sak e de ju, men i olika form....

stör mig dock på att affären hade enormt mycket superbilligt flott i 2 månader, men några dagar innan jag läste detta receptet slutade dom sälja det.  ::) typiskt....
Jag har babylonsjukan!

tänk_positivt

  • Gäst
Re:Billiga goda skorpor ,1933
« Svar #4 skrivet: 18 sep-07 kl 19:21 »
nä, torrjäst e mer konsentrerat o degspadet ska va varmare. torrjästförpackningen innehåller 12 g men motsvarar 50 gram färsk. degspadet ska va 45-50 grader varmt.
de va eftersom det var en udda mängd som jag undrade.
men nu när jag tänker efter lite inser jag ju att de skulle va lite väl mycket att använda torrjäst. så jag svarar på mig själv, färsk ska det va  ;D

men oki, samma sak e de ju, men i olika form....

stör mig dock på att affären hade enormt mycket superbilligt flott i 2 månader, men några dagar innan jag läste detta receptet slutade dom sälja det.  ::) typiskt....
jaja,jag kör som vanligt iallfall, det får stå vad det vill på förpackningen..... ;)

 

Marieberg

  • Gäst
Re:Billiga goda skorpor ,1933
« Svar #5 skrivet: 18 sep-07 kl 21:19 »
ska de va torrjäst eller vanlig jäst? mjölken ska väl vara varm antar jag?
flott e billigt, ska testa detta. hoppas att de smakar :)

Tja, så hemskt mycket torrjäst fanns det väl knappast att tillgå under 1933...?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

533 gäster, 1 användare
Biggee

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bästa tidningen. Köper ingen annan än denna.
/Christina K

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser