Vår allra mest sommriga mat som är ett måste på midsommarbordet är ett bröd som mer liknar en hel måltid.
Bakas i långpanna, ta två förpackningar Chiabatta mix eller gör en liknande deg som jobbas ordentligt med degkrokarna, jäs den i en stor bunke först med olivolja ringlad över sig.
Under tiden den jäser tillverka extrakanter av aluminiumfolie till långpannan för detta bröd blir ca 1 dm högt. Pensla botten och kanterna med olivolja, stjälp i degen som man drar och plattar ut så att den täcker.
Tryck i fullt med färsk basilika, soltorkade tomater i olja, fetaost, svarta oliver och rökt skinka. Ringla över lite mer olja, jag brukar ta den som följer med tomaterna. Det ska stå olja lite här och var, jäs ca 30 min till och sedan grädda, jag brukar ta den temp som står på förpackningen. När det kallnat skär i kuber.
Sedan har man ett bröd/måltid som lämnar fina "fetrosor" på bordet men är så gott att man dör och blir bara bättre till nästa dag.