God blåbärskaka
2 ägg vispas med 1.75 dl socker så det blir vitt och stadigt fluff.
tillsätt 2 dl vetemjöl blandat med 1 tsk vaniljsocker och 1 krm salt.
Blandas i försiktigt.
Tillsätt 75-100 g smält margarin/smör använd av detta att pensla formen kan vara en pajform i porslin eller aluminium. Bröa formen.
Blanda resten av det smälta matfettet i smeten, med lugna jämna tag.
Häll upp i den smorda och bröade formen och jämna ut. Strössla ca 4 dl färska eller frysta blåbär över ytan.
Grädda i 175 grader. Jag vet inte riktigt hur länge ev 35-45 min. Prova med att skicka i mitten det skall inte fastna ogräddad smet på. I såfall 5-10 minuter till.
Kakan brukar vara omtyckt god med lättvispad grädde eller glass. Naturell blir ockå bra Lycka till från Bästefarmor