Vi ska inreda en helt ny lokal för att ta hand om skörden från vår bigård. Sitter och drömmer och klurar på lite olika lösningar. Vad tycker ni är vettigast att prioritera? Tänker helt fritt och startar från absolut noll, vi tar inte med oss något gammalt in i detta. Hur skulle ni designa, vilken utrustning och grad av automation? Egna tankar på allt mellan maskinell vaxsmältning, press, sumplösningar och olika avtäckningsmaskiner till radialslunga eller självvändande och förpackningsapparaturer.
Förutsättningar och prioriteringar:
Budget för "slunglinan" någonstans 50-75.000. Kan sträcka oss uppemot 100.000 kr men då börjar det ta emot
20 samhällen idag och expansionsplaner finns, uppemot 40-50 kupor siktar vi på inom några år
Lokalen vi kommer inreda är ca 25 kvadratmeter, 6 meter lång och knappt 4 meter bred. 3-fasel och kallvatten dras fram i samband med anpassningen av utrymmena.
Vi prioriterar att undvika tunga och arbetskrävande (tidsödande) moment och kör Langsroth 3/4