Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Johannesbröd  (läst 2291 gånger)

Rita Grandin

  • Inlägg: 1
Johannesbröd
« skrivet: 06 nov-19 kl 11:55 »
Precis hemkommen från Kreta undrar jag vad jag kan göra med de fina Johannesbrödsfrukterna som jag plockat direkt från träden. Har förstått att man ska rosta dem innan man använder dem i t.ex. bakning. Är det bara att lägga dem i ugnen? Vilken temp och hur länge? Ska man rensa bort kärnorna?
Tacksam för svar.
Lilla Trilla

 

Litchikiwi

  • Inlägg: 1
SV: Johannesbröd
« Svar #1 skrivet: 07 nov-19 kl 20:02 »
Jag har inte så stor koll på rostningen däremot skulle jag råda dig till att ta bort kärnorna för de är steeenhårda. Man använde kärnorna som viktenhet förr och det är därifrån karat kommer. De utvinner även gummi ur kärnorna som används i sylt, glass, pappersindustrin mm. Om du ska använda Johannesbrödet i bakning tänk på att skidorna innehåller upp till 50% socker. Lycka till! Hoppas det blir bra =D.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

678 gäster, 1 användare
beekeepern

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser