Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Lamm bog  (läst 2730 gånger)

milo

  • Inlägg: 31
Lamm bog
« skrivet: 23 aug-09 kl 19:24 »
Fan vad gott det är med lamm   gjorde dill kött på lammbog helt underbart ..  ;D

regnpipan

  • Gäst
SV: Lamm bog
« Svar #1 skrivet: 25 aug-09 kl 12:40 »
Bogen funkar bra att grilla hel på utegrillen också....

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: Lamm bog
« Svar #2 skrivet: 25 aug-09 kl 14:29 »
Det har jag inte fått att funka. Rygg och ribbor lyckas jag grilla, men bogen blir seg. Gör sig utmärkt som dillkött.
snus? vad är priset på en pris?

regnpipan

  • Gäst
SV: Lamm bog
« Svar #3 skrivet: 26 aug-09 kl 07:43 »
När man grillar bogen så är det bra om man ger den någon timme eller så. Glöden får vara i ena änden av grillen och köttet i andra. Vänd rätt ofta. En ordentlig marinering med vin, citron, sprit eller vinäger inför grillningen är också lämpligt.

milo

  • Inlägg: 31
SV: Lamm bog
« Svar #4 skrivet: 26 aug-09 kl 21:01 »
funkar nog bra i en weber grill ,, skall prova det

 

Strajder

  • Inlägg: 762
    • Aspegården
SV: Lamm bog
« Svar #5 skrivet: 27 aug-09 kl 20:33 »
Kött av lammbog blir fantastiskt gott att grilla som lammspett. Skär loss köttet från bogen och skär i bitar som är 2-3 cm stora. Trä upp på spett och pensla före och under grillning med en ganska söt glace. Jag brukar ta variera kring ett recept på glace som Leila Lindholm har i en av sina böcker:

2 dl ljust muscovado socker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 st tumstora knölar färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor

Riv ingefära och vitlök och rör ihop allt, Pensla köttet (gärna någon timme innan).

Det är mycket enklare att grilla den här typen av grillspett på en vanlig öppen grill än att köra en hel bog. Om jag skulle grilla en hel bog så hade jag nog gjort som med revbensspjällen, förkokat i buljong och bara grillat det sista. Det är ett tips för den som vill ha det allra möraste köttet men inte vill/har råd att investera i en supegrill.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

561 gäster, 3 användare (1 dolda)
MickeMård, Karlsdotter

* Forum

* Om tidningen Åter



- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser