Kött av lammbog blir fantastiskt gott att grilla som lammspett. Skär loss köttet från bogen och skär i bitar som är 2-3 cm stora. Trä upp på spett och pensla före och under grillning med en ganska söt glace. Jag brukar ta variera kring ett recept på glace som Leila Lindholm har i en av sina böcker:
2 dl ljust muscovado socker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 st tumstora knölar färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor
Riv ingefära och vitlök och rör ihop allt, Pensla köttet (gärna någon timme innan).
Det är mycket enklare att grilla den här typen av grillspett på en vanlig öppen grill än att köra en hel bog. Om jag skulle grilla en hel bog så hade jag nog gjort som med revbensspjällen, förkokat i buljong och bara grillat det sista. Det är ett tips för den som vill ha det allra möraste köttet men inte vill/har råd att investera i en supegrill.