Gokväll, go´vänner!
Jag tänkte återkoppla hur det gick med talgen.
Efter lite klurande bestämde vi oss för att lägga den nerskurna talgen i en stor gryta på spisen och smälta. (Tips från coachen: gör detta ganska snart efter slakten, talg som börjat härskna lätt luktar inte gott, speciellt inte när det blir hett

.) Jag förberedde en massa bullformar av papper och klippte lagom långa bitar av balsnöre (sisal-varianten), vek dubbla och knöt ihop i änden. Sedan lade jag ungefär en matsked fågelfröblandning i varje bullform och så en bit snöre med knuten neråt. Sen fyllde jag formarna med hjälp av en slev. Ställde sedan ut plåtarna med bullformarna för att stelna. Och det funkade! Balsnöret stelnade fast i talgen, och alltihop höll ihop fint!
När bullformarna var slut fick vi ta vad vi hade av tomma pappers- och hårdplastförpackningar. Samma princip där, ett snöre ner i förpackningen och så blanda i fågelfrö innan talgen stelnat.
Våra hemgjorda talgbollar har hållit ihop fint, antagligen eftersom vi smälte talgen tills den var lättflytande. Fåglarna älskar det, och lite extra mat till de små vännerna har gått åt nu när det varit så kallt även här i Småland!
Tack för alla tips och råd

!