Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mizuna-senap, vad gör man med den?  (läst 1118 gånger)

qeliott

  • Inlägg: 60
    • Skåne
Mizuna-senap, vad gör man med den?
« skrivet: 15 jun-15 kl 16:54 »
Hej,
Är det någon som kan tipsa om hur man anrättar mizuna-senap på ett trevligt sätt? Satte sådan hösten -14, den övervintrade under plast och jag hade miljoner blad nu i våras. Själv tycker jag smaken är ganska skarp, gillar inte riktigt den som sallad. Göra paj? Salsa verde? Mizuna-pesto?

Jag skördade, tvättade och frös bladen men vet inte om det var så lyckat?

Ska jag odla det på nytt i år?

 

Skogsvilde

  • Inlägg: 17506
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Mizuna-senap, vad gör man med den?
« Svar #1 skrivet: 15 jun-15 kl 19:54 »
Som en del i en syrning så kan den nog fungera rikigt bra.
Ta andra storbladiga kålsorter och syra med.
Hittar du en mix som du gillar torr så upplever jag det sonat det funkar bra senare oxå.

Odla nånn och testa helt enkelt.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

582 gäster, 2 användare
Nannanas, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser