Hej Poze (Engstad) :-) trevligt att höra från dig!
(morötterna räcker längre än en vecka

).
Faktiskt har vi haft betydligt mindre lanne iår än vi brukar, men i gengäld har jag deltagit mycket mer i odlandet än jag brukar prioritera

Morotsmängden har varit måttligare och mångfalden betydligt större.
Jo, vi odlar all lök på samma sätt, från frösåd samma år. Funkar utmärkt. Och jo, vi har jättefin jord och mycket bra lokalklimat därtill och mångamånga års samlat praktisk erfarenhet också.
När jag nämnde husets ouppvärmda utrymmen som en tillgång så menade jag inte till lagring utan till uppdragning av småplantorna på våren.
Lagringen gör vi såhär: Göran har byggd en "löktork" ute på övervåningen i ett uthus. Det är en låda med hönsnätsbotten där varm luft kan cirkulera genom. Om det är regnigt och eländigt går det att komplettera med fläkt, så vi är säkra på att löken torkar bra från början. (är det bra torkväder torkar de ute på lannet) Sen ligger löken kvar i torken tills det börjar bli för kallt, då ställer vi in den i vårt stora kallskafferi. Det kanske är aningen för fuktigt också, men dels är det ventilerat, dels öppnar vi dörren mot varma köket x antal gångar dagligen och dels sätter v på el-element därinne om det blir frost, så det är nog ändå något torrare än i andra ouppvärmda utrymmen. I skafferiet ligger löken i staplade plastbackar - såna där med hål åt alla håll o kanter, köpta från en nerlagd handelsträdgård i Grums :-) ungefär som såna man har jordgubbs-litrar i men kraftigare. Luftigt hur som helst.
Hinner ni med odlingar också Poze?