Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  inkokning, koktid  (läst 1152 gånger)

q-i

  • Inlägg: 165
    • Västergötland
inkokning, koktid
« skrivet: 17 aug-14 kl 22:28 »
har precis införskaffat konserveringsglas (de med bygel runt burken, hake i locket och hyfsat tjocka gummipackningar), och undrar lite
över koktid, speciellt på en särskild inkokning.

jag tänker koka in krossade färska tomater och små köttbullar, mest för att experimentera lite. Skall jag gå efter kött-tiden, ca. 2 timmar, eller
ska jag korta ner tiden? angående botulism så kommer givetvis burkens innehåll värmas ordentligt innan det är dags för middag :)

kan man blanda olika saker såhär i inkokningar? typ göra färdiga soppor, kött i sås osv,?

tack på förhand


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1448 gäster, 3 användare
Torkel, Själv är bäste dräng, Nataks

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser