Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Färskmalet mjöl  (läst 2219 gånger)

mimmismat

  • Inlägg: 140
    • Mimmis Mat
Färskmalet mjöl
« skrivet: 03 feb-08 kl 12:24 »
Här har vi malt säd på vår kvarn till dagens brödbak. Varsågoda att kika in i vårt kök på adressen nedan. Välkomna till ett spännande ämne.


http://mimmismat.wordpress.com/2008/02/03/farskt-stenmalet-mjol-till-brodbaket/

Humle

  • Inlägg: 1571
    • Västerbotten
SV: Färskmalet mjöl
« Svar #1 skrivet: 04 feb-08 kl 20:10 »
Blir det stor smakskillnad på brödet när har gjorts på nymalet mjöl?
Gillar hantverk, snickrar ofta kaffeved.

mimmismat

  • Inlägg: 140
    • Mimmis Mat
SV: Färskmalet mjöl
« Svar #2 skrivet: 04 feb-08 kl 20:58 »
Tycker att vårat rågbröd med pumernickelkaraktär får en fantastiskt fin smak och doft med. Men doftar gott gör ju alla bröd när det avbakas.

koko

  • Gäst
SV: Färskmalet mjöl
« Svar #3 skrivet: 05 feb-08 kl 13:50 »
Det lär ju jäsa bättre??

 

mimmismat

  • Inlägg: 140
    • Mimmis Mat
SV: Färskmalet mjöl
« Svar #4 skrivet: 05 feb-08 kl 19:30 »
Det beror till stor del på vilket falltal och proteinhalt säden har. Jag misstänker att mycket av den hela säd man kan köpa som konsument inte har de bästa bakegenskaperna. Antingen får man leta reda på säd med bra egenskaper eller också får man nöja sig med ett bröd av Pumpernickeltyp.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

468 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Genuin och läsvärd! Bra tips och idéer för att stå på egna ben.
/Camilla W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser