Har provat, går superbra.
Plocka - Förväll - mixa - frys in i lagom stora förpackningar...
För min del, lagom stora för att laga lagom mycket soppa, på ett fryst block.
För att slippa skaffa massor med burkar brukar jag frysa in i rektangulära plastburkar och sen ta ur o lägga i plastpåse. Lägg blocken "vridna" ett halvt varv i plastpåsen, då är det lätt att "ta isär" -- "ett och ett".
(Som du skriver) Funkar bra på spenat (kom bara ihåg att hälla av kok-vattnet. Spenat innehåller väl mycket .... är det....oxal-syra).
Dessutom funkar det bra på Mangold, morots- rödbets- blast. Har även provat med jordärtskocka.
Vill man kan man även blanda i tex lök och kryddörter. Då har man en "färdig" mix.
(Som inte faller under butikernas "halvfabrikat" "skämt"

)
Finns även andra, kommer inte på just nu....
Lycka till med "sommarsmaker i vinter"