Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Brännässlor i frysen?  (läst 4831 gånger)

Doris och Börje

  • Inlägg: 3744
    • Västergötland
    • Hagalyckans Gröna
Brännässlor i frysen?
« skrivet: 17 jun-14 kl 09:14 »
Det borde ju gå att förvälla och frysa in nässlor på samma sätt som man gör med spenat.
Någon som brukar göra så?
Bor på min lilla gård med min stora familj!

Nina W

  • Inlägg: 4105
    • Värmland
SV: Brännässlor i frysen?
« Svar #1 skrivet: 17 jun-14 kl 09:30 »
Jag gör det ibland, repar av bladen och ångkokar och sedan in i frysen.

lilllisa

  • Inlägg: 22
    • Övriga världen
SV: Brännässlor i frysen?
« Svar #2 skrivet: 17 jun-14 kl 09:43 »
Har provat, går superbra.
Plocka - Förväll - mixa - frys in i lagom stora förpackningar...
För min del, lagom stora för att laga lagom mycket soppa, på ett fryst block.

För att slippa skaffa massor med burkar brukar jag frysa in i rektangulära plastburkar och sen ta ur o lägga i plastpåse. Lägg blocken "vridna" ett halvt varv i plastpåsen, då är det lätt att "ta isär" --  "ett och ett".

(Som du skriver) Funkar bra på spenat (kom bara ihåg att hälla av kok-vattnet. Spenat innehåller väl mycket .... är det....oxal-syra).
Dessutom funkar det bra på Mangold, morots- rödbets- blast. Har även provat med jordärtskocka.
Vill man kan man även blanda i tex lök och kryddörter. Då har man en "färdig" mix.
 (Som inte faller under butikernas "halvfabrikat" "skämt"  ::)   )
Finns även andra, kommer inte på just nu....

Lycka till med "sommarsmaker i vinter"

Doris och Börje

  • Inlägg: 3744
    • Västergötland
    • Hagalyckans Gröna
SV: Brännässlor i frysen?
« Svar #3 skrivet: 17 jun-14 kl 21:04 »
Kanon!!
Bor på min lilla gård med min stora familj!

LimJans

  • Inlägg: 9142
    • Dalarna
SV: Brännässlor i frysen?
« Svar #4 skrivet: 17 jun-14 kl 21:12 »
Fungerar utmärkt!

Jag klippte av själva bladen, förvällde dem lite snabbt och hackade sen ner alltsammans innan jag tryckte in det i iskubslådor. När det var genomfryst tryckte jag ut kuberna i en frysburk. Bara att släppa ner en kub eller två i såser, grytor eller soppa :)

Doris och Börje

  • Inlägg: 3744
    • Västergötland
    • Hagalyckans Gröna
SV: Brännässlor i frysen?
« Svar #5 skrivet: 17 jun-14 kl 22:08 »
Fungerar utmärkt!

Jag klippte av själva bladen, förvällde dem lite snabbt och hackade sen ner alltsammans innan jag tryckte in det i iskubslådor. När det var genomfryst tryckte jag ut kuberna i en frysburk. Bara att släppa ner en kub eller två i såser, grytor eller soppa :)
Och torka i torkmaskinen:)
Så får både folk och höns sommarkänslor i mörka vintern!
Bor på min lilla gård med min stora familj!

 

LimJans

  • Inlägg: 9142
    • Dalarna
SV: Brännässlor i frysen?
« Svar #6 skrivet: 17 jun-14 kl 22:14 »
Och torka i torkmaskinen:)
Så får både folk och höns sommarkänslor i mörka vintern!

Ja, det fungerar också utmärkt. Jag gjorde iskubsbitarna innan jag fick torken :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

503 gäster, 3 användare (1 dolda)
Tångräkan, torbjorn

* Forum

* Om tidningen Åter



Kan verkligen rekommendera denna utmärkta matnyttiga publikation! Blir förvånad varje gång den dimper ner hur bra och detaljerade artiklarna är. Dessutom mycket inspirerande. :)
/Anders Ö

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser