Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Coq au vin koktid vuxen tupp  (läst 4690 gånger)

09

  • Inlägg: 175
    • -
Coq au vin koktid vuxen tupp
« skrivet: 18 apr-13 kl 19:57 »
Jag ska göra coq au vin av min 1-åriga tupp nästa helg. I min gamla kokbok står det att ungtuppar ska kokas 30 minuter. Men äldre tuppar är väl lite segare och bör kokas längre va? Hur länge kokar ni?

Jag är också lite kluven över om jag ska koka honom hel med skinnet kvar eller om jag ska stycka upp "grytbitar". Hur gör ni?

Fru Jansson

  • Gäst
SV: Coq au vin koktid vuxen tupp
« Svar #1 skrivet: 18 apr-13 kl 20:12 »
Jag tycker det märks rätt väl när köttet börjar släppa från benen. Då är det klart, och riktigt gott. Lycka till!

09

  • Inlägg: 175
    • -
SV: Coq au vin koktid vuxen tupp
« Svar #2 skrivet: 19 apr-13 kl 07:15 »
Okej, då testar jag så. Brukar du stycka tuppen eller koka honom hel?

sonica

  • Inlägg: 162
    • Hälsingland
    • Extend
SV: Coq au vin koktid vuxen tupp
« Svar #3 skrivet: 19 apr-13 kl 09:19 »
Jag tycker koktiden varierar lite men 30min känns lite snabbt. 50min- 1h 15 skulle jag säga, men det ser du nog om köttet börjar släppa. Sen har jag upptäckt att när man kokar dom i bara vin, inte utspätt med buljong, blir det mörare. Kanske det beror på alkoholen?
(God kryddning som sätter extra piff: Rivet skal av en halv citron. Knaperstekt rökt fläsk, som tillsätts dom sista 10 min i koket. Bara ett förslag, men det lyfter! :) )
Frisör med två adresser. Stockholm och Hälsingland. Har två frisörsalonger som heter Extend, en man med cirkushjärta, två barn, tre katter och en härlig mix av höns.

wahlgrens

  • Inlägg: 648
    • Uppland
SV: Coq au vin koktid vuxen tupp
« Svar #4 skrivet: 19 apr-13 kl 22:37 »
Jag gjorde coq au vin förra helgen på en ettårig tupp. Jag följde receptet i rutiga kokboken, men det receptet gällde nog inte vuxen tupp. Då var koktiden 40 minuter och det var så segt att det vart helt oätligt. Skriv gärna hur länge du kokade tills den blev bra... det vore intressant att veta till framtida grytor.

skogskälla

  • Inlägg: 546
  • Hellre mångfald än enfald
    • Östergötland
SV: Coq au vin koktid vuxen tupp
« Svar #5 skrivet: 20 apr-13 kl 05:59 »
Här kokas tuppar ett par timmar. Ett långkok alltså :-)
Garanterat färdig då man försöker lyfta upp den ur grytan i låret och det enda man får i handen är just benet ;-)

Dunderklumpan

  • Inlägg: 17
    • Värmland
SV: Coq au vin koktid vuxen tupp
« Svar #6 skrivet: 19 feb-14 kl 14:47 »
Vår första tupp i vin var oätligt gummiaktig tills kl 3 på natten...vi hade hoppats att äta 9 på kvällen.... Grovstyckade den. :) men man lär av sina misstag..

 

wahlgrens

  • Inlägg: 648
    • Uppland
SV: Coq au vin koktid vuxen tupp
« Svar #7 skrivet: 19 feb-14 kl 19:33 »
Insåg vid mitt andra tuppkok att det finns visst något som heter för lång koktid också. Kokade sönder fullständigt så det blev bara smulor kvar. Inte så gott. Lagom är nog bäst.  ;D


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

488 gäster, 1 användare
nyhem

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser