Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rädisbaljor, någon?  (läst 4107 gånger)

Lillskôrven

  • Inlägg: 15
    • Ångermanland
Rädisbaljor, någon?
« skrivet: 03 sep-13 kl 17:01 »
Har just skördat några kilo rädisbaljor och mer är på väg. Någon annan som brukar äta dem? Det är Runåbergs blandning och de smakar som en korsning mellan rädisa och sockerärt. Råa är de goda i sallad och man kan ju ha dem i all möjlig mat men jag hinner nog inte göra åt alla innan de blir dåliga. Funderar på om jag ska torka eller syra dem men har överhuvudtaget ingen erfarenhet av att långtidslagra dem. Frysa är inte att tänka på då vi försöker fasa ut den eländiga frysboxen som dessutom är överfull. Vad tänker ni om detta?
När du inte vet om du ska skratta eller gråta: skratta.

Rödbetan

  • Inlägg: 7
    • Västerbotten
SV: Rädisbaljor, någon?
« Svar #1 skrivet: 11 okt-13 kl 01:33 »
Om du nu inte har skördat de övriga ännu, så kan du kanske använda dem som frö? Har själv sparat för frö i år. Har gjort det för länge sen, men minns inte hur jag gjorde. Det verkar inte vara förrän nästa år det går att samla in fröna.

 

oskarkul

  • Inlägg: 22
    • Gotland
    • poetisk hemsida
SV: Rädisbaljor, någon?
« Svar #2 skrivet: 11 okt-13 kl 16:25 »
Min sambo testade att mjölksyra rädisbaljor och det blev väldigt gott. Har inte stenkoll på receptet dock...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

516 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser