Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Varför blir min sallad för stark?  (läst 8345 gånger)

michel021

  • Inlägg: 33
    • Västmanland
Varför blir min sallad för stark?
« skrivet: 11 jun-13 kl 09:39 »
Jag odlar grön plocksallat och har gjort det i 2år. Igår plockade jag lite men kunde inte äta den för den smaka för starkt. Jag vill ha sån smak som det är på icas plocksallat. Jag vill ha en mild o frisk smak. Vad gör jag för fel? Jag har för mig att den var mycket mildare förra året. Ska jag ge mer eller mindre näring/vatten???   Min ruccuola var oxå väldigt stark men det kanske är för att den är för liten.  Blir den svagare ju större den blir?

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
SV: Varför blir min sallad för stark?
« Svar #1 skrivet: 11 jun-13 kl 09:47 »
Mer vatten gör den mildare, är jag rätt säker på. Samma med ruccolan :)
Landsflykting i storstan...

christelle

  • Inlägg: 7772
    • Blekinge
SV: Varför blir min sallad för stark?
« Svar #2 skrivet: 11 jun-13 kl 11:10 »
Menar du smak åt det beska hållet så är det för lite vatten, ruccolan smakar normalt lite åt senapshållet så den är lite mer smak i/starkare.
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

karsan

  • Inlägg: 1931
    • Södermanland
SV: Varför blir min sallad för stark?
« Svar #3 skrivet: 11 jun-13 kl 17:07 »
Ja att salladen inte tycker att det är torrt är viktigt, men jag tror också den kan bli besk om den står för trångt, lider brist på näring, eller får värmeslag.

michel021

  • Inlägg: 33
    • Västmanland
SV: Varför blir min sallad för stark?
« Svar #4 skrivet: 11 jun-13 kl 23:27 »
Salladen får mycket vatten men den står ganska tätt. Jag ska testa vattna ännu mer men tror jag vattnar tillräckligt.
Jag vet hur ruccola ska smaka och tycker det är gott till vissa maträtter men den här var jättestark.
Jag har aldrig smakat ett senapsfrö men om man tänker att ett senapsfrö smakar som koncentrerad senap så smaka min ruccola likadant.
Nu står dom i lådor på balkongen och det har ju varit jättesoligt senaste dagarna.
Jag ska iaf testa med mer vatten och dra upp några sallader så dom får mer plats.
Allt annat smakar som det ska(spenat och lök)

Kullan

  • Inlägg: 35
    • Dalarna
SV: Varför blir min sallad för stark?
« Svar #5 skrivet: 14 jun-13 kl 13:13 »
Håller med om tidigare svar att bla vatten är viktigt. Hemodlad ruccola har alltid smakat mycket mer än i butikerna (gäller alllt annat också men inte lika tydligt)
Solen gör nog också sitt, kom ihåg att butikernas sallader odlas på löpande band med lampor. ungefär som plantorna som man drar upp med för mycket värme och för lite ljus på våren.
Mycket vatten,näring och fiberduk borde vara en början.

Doris och Börje

  • Inlägg: 3744
    • Västergötland
    • Hagalyckans Gröna
SV: Varför blir min sallad för stark?
« Svar #6 skrivet: 19 jun-13 kl 09:29 »
.  Blir den svagare ju större den blir?
Nej, tvärtom!

Mindre, spädare blad av alla salladssorter( åtminstone de jag prövat)
är mildare i smaken.
Till och med små, späda maskrosblad är milda och fina i salladen, fast de behöver ju knappast odlas ;)
Bor på min lilla gård med min stora familj!

MissT

  • Inlägg: 596
    • Västergötland
SV: Varför blir min sallad för stark?
« Svar #7 skrivet: 20 jun-13 kl 00:29 »
Det är mycket enkelt att få mild och fin sallad. Odla aldrig i starkt solsken. Gör du det så spelar det ingen roll hur mycket du än vattnar. Täck med något, t.ex. byggplast, så får du fin sallad. Hellre odla i skugga än i sol.

Broberg

  • Gäst
SV: Varför blir min sallad för stark?
« Svar #8 skrivet: 20 jun-13 kl 01:05 »
Jag odlar grön plocksallat och har gjort det i 2år. Igår plockade jag lite men kunde inte äta den för den smaka för starkt. Jag vill ha sån smak som det är på icas plocksallat. Jag vill ha en mild o frisk smak.

Såna man köper i affären är inte normalt odlade. Massa konstgödsel och vatten. Det är säkerligen din sallad som smakar som den ska. Samma gäller för affärsköpta rädisor=vattenblask.

 

Sork

  • Inlägg: 548
  • TOBAK INTRESSERAD
    • Småland
    • Hasses TobaksfröOdling
SV: Varför blir min sallad för stark?
« Svar #9 skrivet: 20 jun-13 kl 07:58 »
Japp sallad blir inte så sträv (besk) i smaken om den odlas i halvskugga och vattnas jämt. 1-2 ggr om dagen ska vara rätt bra har jag läst.
- Inget ont som inte har något gott med sig. Eller var det tvärtom??


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

588 gäster, 1 användare
eriksjos

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hittade den tidning hemma hos en vän. Fångade mitt intresse och jag uppskattade den bredd av artiklar. Har själv nu påbörjat en prenumeration
/Martin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser