Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Röka sidfläsk  (läst 1676 gånger)

tessg

  • Inlägg: 162
    • -
Röka sidfläsk
« skrivet: 14 feb-13 kl 19:42 »
I morgon ska vi röka sidfläsk, en bit på ca 4kg. Vad är bäst,att hänga den i röken, eller att dela i bitar och lägga på galler? Vi funderade på om fettet droppar ur om man  hänger den?
Rödkullor och Fjällkor, Gotlandsfår, Nordsvensk häst, Hedemorahöns, Fransk Vädur och Svensk Päls kaniner, vaktlar, hund & katter.
Nästa projekt: skaffa grisar!

 

Blekslättens Gård

  • Inlägg: 486
  • Blekslatten gard.se
    • Dalsland
SV: Röka sidfläsk
« Svar #1 skrivet: 14 feb-13 kl 20:22 »
Jag skär 15cm rutor och lägger på galler,Dropp plåt över eldstaden med massor av små hål i,Mvh


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

622 gäster, 3 användare
pow, Be, Hantverkaren

* Forum

* Om tidningen Åter



- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser