Hej.
Min farmor tog med sig sitt tunnbrödrecept i graven så jag är bara glad ju mera recept jag kan lägga vantarna på

Här är ett lite annorlunda men ypperligt gott recept som jag brukar baka i min ugn. Självklart är det inte samma sak som bröd bakat i vedeldad bakugn och det saftas i munnen på mig när jag tänker på det här brödet med mjölfis på.......
till cirka 30 "kakor":
125 g smör/margarin
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
3 dl vatten
25 g jäst
3 dl mjölk
2-3 msk dragon
2-3 msk oregano
15 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. smält smöret och tillsätt sirap, vatten och mjölk och värm till fingervärme.
2. Blanda alla "torra" ingredienser i ett litermått (använd inte allt mjölet lite måste vara kvar till utbakningen)
3. Lös jästen i degspadet och blanda ner alla torra ingedienser. Låt vila i ca 30 min.
4. Dela degen i ca 30 "bullar" (om man knådar dem runda som bollar först är det lättare att få runda bröd när man kavlar sedan). Kavla ut "bullarna" till tunna kakor ca 20 centimeter i diameter. Borsta bort mjölet och nagga väl. Grädda ca 3 minuter och om du har en elugn ska de gräddas längst upp på 275 grader.