http://handbok.alternativ.nu/Djur/Sn%C3%A4ckodling
Bourgognesnäckor var nytt för mig, aldrig hört. Ätbara sniglar däremot brukar vara vinbergsnäckor.
Jag gillar avsnittet ekonomi - när det bara räknats på föräldradjurens utrymmesbehov, underförstått att ungarna ska kunna växa till ett typ decimetertjockt lager
Det funkar inte riktigt så. Nån kvadratdecimeter per vuxen eller nära vuxen individ totalt kan vara rimligare, så om man vill ha 2500 snäckor så får man göra ett hägn på 25 kvadratmeter.
Sen är det ju så att de små snäckorna kryper rakt igenom kycklingnät med 20-25mm maskvidd, så om man vill skapa en stor population småsnäcks-ätande djur i närområdet är det ett effektivt sätt att följa den där guiden.
Vinbergssnäckan är införd till Sverige, och någon risk för utrotning genom plockning som antyds i artikeln förekommer inte. Får dom inte alltför torr mark, med neutral till basisk jord, där det inte trampas, körs eller klipps gräs brukar de etablera sig ganska lätt. Jag själv lyckades plantera in dom i villa-området där jag bodde när jag var liten, de jag planterade in tog jag från en plats där farsan planterat in dom när han var liten.
Som bäst har jag plockat knappt 400 st på några timmar, så om någon är intresserad av att betala 2:-/st plus frakt för dom så är jag idel öra