OGRÄSRISOTTO1 gul lök
3msk olja
3 dl rundkornigt ris
9 dl buljong gjord på tärning
3 dl strimlade gröna blad
1 dl strimlad löktrav eller vildlök
1 dl strimladängssyra eller harsyra
100 g sockerärter
1 dl mellangrädde
4 msk riven parmesan
2 paprikor
Till servering: fläsk- eller quornschnitzlar
Skala o finhacka löken. Hetta upp olja i en gryta, fräs löken, lägg i riset och låt det bli genomskinligt.Häll därefter i någon dl het buljong, låt koka in o späd eftersom med mer under omrörning. Rör ner finstrimlat grönt, löktrav o ängssyra efter 15 min. Späd med mer buljong o fortsätt koka. Rör i sockerärter när riset nästan är mjukt. Låt allt bli riktigt hett. Blanda i grädde, 1 msk smör eller olja o riven ost till en lös gröt. Dela paprikorna o ugnsbaka halvorna i 250 grader i 10 minuter. Låt svalna o dra sedan av skalet. Stek schnitzlarna. Servera allt med risotton.
Smaklig spis