Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Frystorkade mögelkulturer  (läst 3407 gånger)

Mushi

  • Inlägg: 269
Frystorkade mögelkulturer
« skrivet: 04 sep-09 kl 12:27 »
Hur gör ni när ni aktiverar frystorkade mögelkulturer? Kan man bara dutta ner en lagom mängd i ystmjölken, eller måste de aktiveras i vatten först?

Och hur tusan mäter man upp de minimala mängderna??

ninna b

  • Gäst
SV: Frystorkade mögelkulturer
« Svar #1 skrivet: 04 sep-09 kl 20:09 »
jag puttar bara i möglet i grytan och tja....det blir ju inte så stora mängder. Försök att få i lika mycket varje gång.

Mushi

  • Inlägg: 269
SV: Frystorkade mögelkulturer
« Svar #2 skrivet: 04 sep-09 kl 20:31 »
Ok det låter enkelt och bra.

Körde en knivsudd till 10 l mjölk idag, vi får de om det växer något på min första reblochon.

ninna b

  • Gäst
SV: Frystorkade mögelkulturer
« Svar #3 skrivet: 04 sep-09 kl 21:35 »
Är inte reblochon en kittost eller...??

Mushi

  • Inlägg: 269
SV: Frystorkade mögelkulturer
« Svar #4 skrivet: 05 sep-09 kl 11:03 »
Jo, både vitmögel och rödkitt. Den ska torkas med svag saltlösning och sedan kan vitmöglet få växa lite på slutet också. Som jag har fattat saken, det är som sagt min första av denna typ. Det vattnar sig mycket i munnen när jag ser dem på bild (http://www.who-cut-the-cheeze.se/wp-content/uploads/2009/05/reblochon.jpg), och förhoppningsvis kommer den att lukta som en duktig ost också.

Har en "port salut" som jag torkat med saltlösning som stinker som en äkta dansk, snart färdig att avsmaka. Väldigt spännande. Det här med ost är så svårt och tacksamt och roligt! Det är som att ha en nytt djurslag att ta hand om, "nej nu har jag inte tid att sitta här längre, nu ska jag gå och sköta mina ostar" typ.

blåkulla

  • Inlägg: 20
SV: Frystorkade mögelkulturer
« Svar #5 skrivet: 05 sep-09 kl 17:42 »
du glömde att skriva receptet  ???

Mushi

  • Inlägg: 269
SV: Frystorkade mögelkulturer
« Svar #6 skrivet: 06 sep-09 kl 09:00 »
Jag körde ungefär efter detta recept: http://www.cheesemaking.com/store/pg/122.html

Stadsbarn

  • Gäst
SV: Frystorkade mögelkulturer
« Svar #7 skrivet: 07 sep-09 kl 13:55 »
Var köper man mögelkulturer för husbehov?

Mushi

  • Inlägg: 269
SV: Frystorkade mögelkulturer
« Svar #8 skrivet: 09 okt-09 kl 12:46 »
Var köper man mögelkulturer för husbehov?

Jag har köpt från www.hjemmeproduktion.dk

 

Appeltorp 12

  • Inlägg: 152
SV: Frystorkade mögelkulturer
« Svar #9 skrivet: 21 okt-09 kl 08:52 »
Kemikalia har ett sortiment för gårdsmejerier, men jag tror man måste maila dem först.
Restaurang, getter, höns, kaniner, nyfödd dotter, vacker fru, renoveringsprojekt till skånelänga.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

537 gäster, 2 användare
torbjorn, Åskan

* Forum

* Om tidningen Åter



-  Nya tidningen "goare" att läsa. Innehållet lika intressant som det varit de 14 år vi haft den. Lycka varje gång den kommer i lådan ! :-D
/Magdalena Gustavsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser