Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Äggost på Ankägg?  (läst 2550 gånger)

Fridur

  • Inlägg: 154
  • Letar efter ett nytt arbete!
    • Halland
Äggost på Ankägg?
« skrivet: 02 mar-12 kl 08:40 »
Är det någon som provat att göra Äggost på Myskank ägg?Läste här på en annan tråd att vid kokning kan de upplevas sega ???
Jag har ju ingen egen erfarenhet av just ankägg...
Bor på landet med sambo, katter, kaniner, vaktlar och Höns! Letar efter en gård att fylla med allehanda djur :)

nittonhundranittiosex

  • Inlägg: 526
  • Fler bevarare bör hålla lantraser och kulturhöns
    • Gotland
SV: Äggost på Ankägg?
« Svar #1 skrivet: 02 mar-12 kl 09:05 »
Det lät gott! Jag har också myskisar som har börjat värpa. Jag har hårdkokt ankägg och de blir mycket godare än hönsägg. Så man får pröva!
Genbanksanslutna Gotlandshöns (med och utan roskam), Torparhöns, Blekingeankor. Snart även Smålandshöns och Gotlandskaniner

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Äggost på Ankägg?
« Svar #2 skrivet: 02 mar-12 kl 15:49 »
Vi har provat. Gick alldeles utmärkt.

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: Äggost på Ankägg?
« Svar #3 skrivet: 02 mar-12 kl 16:16 »
Vi har provat. Gick alldeles utmärkt.
Har du ett recept?
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Äggost på Ankägg?
« Svar #4 skrivet: 02 mar-12 kl 19:32 »
http://www.bohuslansmuseum.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePage.aspx?id=39796

Under fisksopporna finns en variant. Vi bytte bara ut äggen. Har man ingen äggostform kan man använda ett durkslag.

En del använder citronsaft att skära med i stället för fil eller ättika.

Vi äter vår sockrad, och gärna med björnbärsylt.

Vi har även gjort på getmjölk med gott (!) resultat.

Lehean

  • Inlägg: 6
    • Bohuslän
SV: Äggost på Ankägg?
« Svar #5 skrivet: 04 mar-12 kl 14:26 »
Har precis njutit av äggost på myskankägg! Ta ett vanligt äggostrecept, använd minst ett ankägg för varje kaffekopp mjölk. Lycka till.

Fridur

  • Inlägg: 154
  • Letar efter ett nytt arbete!
    • Halland
SV: Äggost på Ankägg?
« Svar #6 skrivet: 04 mar-12 kl 21:15 »
Tack för svaren! Nu är myskankor beställda, nu ska det bli äggost för hela släkten ;D När de börjar värpa då...
Bor på landet med sambo, katter, kaniner, vaktlar och Höns! Letar efter en gård att fylla med allehanda djur :)

 

LillaSophie

  • Inlägg: 2523
  • Det finns ingen volymknapp på "suverän".
    • Västergötland
    • Nordbornas
SV: Äggost på Ankägg?
« Svar #7 skrivet: 04 mar-12 kl 23:36 »
min äggost skär sig inte  :'(  ??? gjorde som i receptet som edgar postade fast med lite ändringar  o:) kanske det var dumt. jag halverade mängden i receptet, för jag ville prova först plus att jag inte har en kastrull som rymmer 4 liter. fast jag använde 5 ägg istället för 4. sen bytte jag ättiksyran mot 2 dl citronsyra (4 pressade citroner), för jag ville att det skulle smaka lite citron. när det inte skar sig hällde jag i en tesked ättiksyra också. sen bytte jag 1 liter mjölk mot 1 liter 40% grädde. var jag dum då jag gjorde så?
And always remember: The early bird the gets the worm, but the second mouse gets the cheese.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

325 gäster, 2 användare
eriksjos, Radar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser