Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Konservering av bär/frukt drycker.  (läst 1716 gånger)

Lindell

  • Gäst
Konservering av bär/frukt drycker.
« skrivet: 15 aug-11 kl 13:32 »
I år skall vi ta vara på alla äpplen och göra must.

Vilket sätt är bäst ur förvaringssynpunkt. Pastörisering, natriumbensoat, båda etc?

Sötning med ev 5% färsk honung efter pastörisering (honung & äpplen finns det gott om).

Lämpliga flasktyper, fungerar bygelflaska?

Lindell

  • Gäst
SV: Konservering av bär/frukt drycker.
« Svar #1 skrivet: 15 aug-11 kl 15:14 »
Hittade en pdf i ämnet.
http://www.halfvede.se/Konsten%20att%20bevara%20musten.pdf

Men frågan om flasktyper (kapsling) kvarstår.

 

Petra H

  • Inlägg: 2
    • Hälsingland
    • Ekotankar
SV: Konservering av bär/frukt drycker.
« Svar #2 skrivet: 18 aug-11 kl 08:29 »
Det funkar med vilken glasflaska som helst (om du inte tänker frysa in musten). Skruvkork eller bygel spelar ingen roll  :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

546 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser