Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Grädde  (läst 1529 gånger)

Karinmjansson

  • Inlägg: 16
Grädde
« skrivet: 13 feb-14 kl 09:41 »
Jag har en fundering. Om jag skummar av grädden, pastöriserar den till 80 grad 5 sek,häller direkt på förpackning kyler o vattenbad till ca 35grad sen i kylen,dagen därpå har jag ca 4 grader. Hur länge håller sig den då ? Kan upplysa om att jag skummar ytan ,de kan alltså vara mindre fett än med separator.

MathiasW

  • Inlägg: 20
  • :)
    • Ångermanland
SV: Grädde
« Svar #1 skrivet: 07 apr-14 kl 23:47 »
Hur skall du kunna hålla grädden i 80 grader i fem sekunder?

Karinmjansson

  • Inlägg: 16
SV: Grädde
« Svar #2 skrivet: 08 apr-14 kl 20:47 »
Bara att ta tid innan man häller på burk. Men jag har testat nu verkar klara sig 10 dagar :)

 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Grädde
« Svar #3 skrivet: 09 apr-14 kl 04:45 »
Problemet är att man inte vet om hela volymen grädde är uppvärmd till 80 grader, och med så kort tid så blir det inga marginaler. Därför vore det säkrare att sänka temperaturen och öka tiden


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

463 gäster, 1 användare
eriksjos

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastisk!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser