Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kolsyra cider  (läst 3719 gånger)

Hallstrom

  • Inlägg: 84
    • Blekinge
Kolsyra cider
« skrivet: 21 aug-13 kl 19:05 »
Jag gör cider och undrar hur söt den vara när jag tappar upp det på flaskor.
Jag vill att det ska bli ordentligt kolsyrat med så lite socker kvar som möjligt.
Hur många oechslegrader ska det vara?

  • Inlägg: 13
  • Vi bor i Tå
    • -
SV: Kolsyra cider
« Svar #1 skrivet: 21 aug-13 kl 21:15 »
Förmodligen inte det svar du sökte, men jag brukar göra som de skriver i "Ciderboken" dvs. att låta allt jäsa ut för att sedan tillsätta en tesked socker per flaska.
Som jag förstått är det svårt att mäta graderna och genom det få det bra. Lätt att det antingen inte blir någon kolsyra eller att man riskerar flasksprängning.

Rätta mig gärna om jag har fel för jag skulle också vilja veta!
Gillar höns

octavianus

  • Inlägg: 118
    • Uppland
SV: Kolsyra cider
« Svar #2 skrivet: 10 sep-13 kl 09:45 »
som du skriver tå är vad man ska göra. låta det jäsa ut helt, för att sen tillsätta ca 5 gram socker per liter. Sen får det flaskjäsa i ias 2 veckor. Sen brukar dock osötad cider bli väldigt sur.

aston_sol

  • Inlägg: 237
    • Småland
SV: Kolsyra cider
« Svar #3 skrivet: 13 feb-14 kl 20:40 »
Kan man tillsätta sockret utan att göra en sockerlag av det först?

 

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Kolsyra cider
« Svar #4 skrivet: 14 feb-14 kl 13:08 »
Kan man tillsätta sockret utan att göra en sockerlag av det först?

Om det är lite kolsyra i cidern när man häller i sockret så brukar det säga "swosh" och så har man cider överallt. Strösockret gör så att kolsyran frigörs och det blir ett himla bubbel.

Sockerlag eller lite äppeljuicekonc. rekomenderas.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

531 gäster, 1 användare
Radar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser