Vanlig plåt från konservburk går bra att klippa med hushållssax och det är lätt att löda.
Jag gjorde ett sånt till mor när jag var liten. Ett till blev det när jag skulle göra korv förra hjulen.
Man böjer ett "rör" som gärna kan vara lite koniskt. Korvskinnet ska gå att dra upp för den längd korv man ska trycka ut. Längd 15-20 cm och tunnare än korvskinnet. Jag gjorde det sista lite för koniskt så det går inte mer än c:a 1 m åt gången men det är OK för de små satserna jag gör.
Röret klipps upp i änden så man får ett antal 5-7 mm långa nabbar (flärpar) som kan böjas utåt så man får en krage. En plåt klipps ut som passar i kvarnen.
Använd hålskivan som mall. Borra och klipp och fila ur ett hål i plåten så rörets krag-ände ansluter till hålet.
Löd fast med en lödkolv och vanligt lödtenn, gärna elektroniktenn med flussmedel i eller sånt som plåtslagaren använder.
Tenn och salmiak eller saltsyra rengör plåten vid upphettning (flussmedel). Slipa gärna plåten och förtenna i förväg så är det lättare att få till en tät lödskarv sedan. Om man inte tror sig om att löda går det nog också att värmelimma, silikona eller kanske även tejpa ihop så det håller under korvsessionen. Änden mot fjälstret ska vara mjuk så den inte skadar fjälstret (korvskinnet). Går att tejpa om den är svår att få avrundad, det är ju rätt tunn plåt.