Jag har gjort seitan vis massa olika tillfällen. Bla gjorde jag för något år sedan seitanbullar till ett julbord för 120 pers. Iaf så använder jag mg av rent glutenmjöl(biofood).
Tycker att det är relativt smidigt och det är mindre krångel än vad många tror på förhand.
Oftast gör jag seitanbullar enligt receptet på
www.oxon.se/seitan, men även en förenklad version.
Blir att jag gör en stek då och då. Blandar ihop gluten, sojamjöl, buljong och bakar den sedan i ugnen. Steken brukar jag skiva och steka med en massa peppar. Brukar även köra steken i mixern så astt jag får färs. Perfekt till tacos eller färssåser etc.
Gjorde nyligen en form av pastrami, väldigt enkelt. Bara blanda ingredienserna och knåde det till en rulle. Bakade den sedan i folje i ugn, kalasgod på macka.
Har även gjort seitanrullar smaksatt med rökarom, fungerar utmärkt på mackan med en klick senap.